Koblenz Derneği Fenerbahçe
09 Eylül 2023

Tarihi Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurul Toplantımız rekor katılımla yapıldı

Koblenz Derneği Tarihi Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurul Toplantımız rekor katılımla yapıldı

Tüzüğümüzde yapılan değişiklikler Kongre Üyelerimiz tarafından kabul edilirken, stadımıza Atamızın isminin verilmesi konusunda Yönetim Kurulu’na yetki verilmesi de Kongre Üyelerimizin onayına sunuldu. Stadımızın isim değişikliği teklifi Genel Kurul Üyelerimizin oyları ile kabul edildi.
 
Üyelerimiz, “Şampiyonun Yolu” tünelinden geçerek salona giriş yaptılar

Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurul Toplantımıza katılan kongre üyelerimizi 1959 öncesi şampiyonluklarımızın hikayesinin anlatıldığı “Şampiyonun Yolu” tüneli karşıladı. Yeni nesil teknolojinin kullanımıyla ve en özel anlatımla üyelerimizle buluşan “Şampiyonun Yolu” tünelinden geçerek kongremize giriş yapan üyelerimiz, şampiyonluklarımızın  hikayesini tüm detaylarıyla görme fırsatı buldu.

Üyelerimizi bir üst katta ise 28 şampiyonluğumuzun kupaları ve efsane futbolcumuz Lefter Küçükandonyadis’in holagramı karşıladı.

Olağanüstü Tüzük Tadil Genel Kurulumuza katılan üyelerimize kulübümüzün lisanslı ürünlerini taraftarlarımızla buluşturan Fenerium’un hazırladığı hediyeler de verildi.

Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurul Toplantımızın açılış konuşmasını Yönetim Kurulu Üyemiz Fethi Pekin yaptı

Kulübümüzün anayasası niteliğinde olan tüzüğümüzün, çağımızın gerekliliklerini karşılamak, aynı zamanda 7405 sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu ile uyumlu hale getirilmesi amacı ile yapılan Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurul Toplantısı, Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Fethi Pekin’in açılış konuşması ile başladı. Yöneticimiz Fethi Pekin, konuşmasında tüzüğümüzde yapılan değişikliklerle ilgili bilgiler verdi. Konuşmanın tamamı için TIKLAYINIZ.

Divan Başkanımız Vefa Küçük, Fenerbahçe tarihinde yapılan tüzük tadili süreçleriyle ilgili bilgiler aktardı

Yönetim Kurulu Üyemiz Fethi Pekin’in konuşmasının ardından Genel Kurul Başkanlık Divanı Seçimi yapılırken, Genel Kurul Başkanlığına oybirliği ile Yüksek Divan Kurulu eski Başkanımız Vefa Küçük seçildi. Kürsüye gelerek Fenerbahçe tarihinde yapılan (1980, 1987, 1988, 1996, 2005, 2014, 2016) 7 tüzükten bahseden Divan Başkanı Vefa Küçük, bu tüzüklerde ilk 4 maddenin hiç değişmediğini hatırlattı. İlk maddede 7405 sayılı kanun gereği ‘Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği’ ifadesinin  ‘Fenerbahçe Spor Kulübü’ olarak güncellendiğini hatırlatan Küçük, ikinci maddede olan ‘Kulübümüzün Kurucuları’, üçüncü maddede olan ‘Kulübün Amacı ve Faaliyetleri’ ile dördüncü madde olan ‘Kulübün Renkleri ve Arması’ ile ilgili bilgiler aktardı. Konuşmanın tamamı için TIKLAYINIZ.

Başkanımız Ali Y. Koç, yeni tüzüğümüzde emeği geçenlere ve kongreye katılan üyelerimize teşekkür etti ve “Stadımıza Atatürk’ün ismini vermek en çok bize yakışır” dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra kürsüye Başkanımız Ali Y. Koç geldi. Amatör branşlarımızda elde edilen başarılara değinen Başkanımız Ali Y. Koç, Avrupa Şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımımızı tebrik etti. Başkanımız, yeni tüzüğümüzde emeği geçenlere ve kongreye katılan üyelerimiz teşekkür de ederken, “Stadımıza Atatürk’ün ismini vermek en çok bize yakışır” dedi. Başkanımızın konuşmasının tamamı için TIKLAYINIZ.

Kulübümüzün anayasası olan tüzüğümüzde yapılan Giriş Hükümleri, Üyelik Hükümleri, İdari ve Mali konularda yapılan değişiklikler tek tek okunarak Kongre Üyelerimizin onayına sunuldu.
 
Oylama sonucunda tüzüğümüzde yapılan değişiklikler onaylanırken, Yönetim Kurulumuz ve üyelerimizin bazı maddelerde talep ettikleri değişiklikler de kabul edildi.

Stadımızın isim değişikliği teklifi kabul edildi

Stadımıza ‘Atatürk’ isminin verilmesi konusunda Yönetim Kurulumuza yetki verilmesi de Kongre Üyelerimizin onayına sunuldu. Oylama öncesi Başkanımız Ali Y. Koç ve Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Uğur Dündar birer konuşma yaptı. YDK Başkanımız Uğur Dündar'ın konuşması için TIKLAYINIZ. Başkanımızın teşekkür konuşması için TIKLAYINIZ. Konuşmaların ardından stadımızın isim değişikliği teklifi Genel Kurul Üyelerimizin oyları ile kabul edildi.

Güncel mevzuata uygun hale getirilen tüzüğümüz için TIKLAYINIZ.