Koblenz Derneği Fenerbahçe
17 Eylül 2023

Fenerbahçe Alagöz Holding 84-56 Galatasaray Çağdaş Faktoring

Koblenz Derneği Fenerbahçe Alagöz Holding 84-56 Galatasaray Çağdaş Faktoring

Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun sergileyen Takımımız, parkeden 84-56 galip ayrıldı.

Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mustafa Kemal Danabaş, Simla Türker Bayazıt, İlker Dinçay ve Can Gebetaş da sezonun ilk derbisinde takımımızı yalnız bırakmadı.

Takımımız mücadeleye; Tilbe Şenyürek, Emma Meesseman, Alperi Onar, Sevgi Uzun ve Yvonne Anderson beşiyle başladı.

Alperi Onar ve Emma Meesseman’ın 5-0’lık serisiyle maça iyi giren Takımımız, hücumda Yvonne Anderson’u etkili kullandığı bölümde skoru da 7-3’e getirdi. Skorer oyuncularımızın pota altını iyi kullandığı anlarda Takımımız 13-5’lik üstünlüğü yakaladı. Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, maçta ilk 5 dakikayı 13-7 önde geçerken devamında Tilbe Şenyürek, Sevgi Uzun ve Yvonne Anderson’la ilk çeyreği 22-13’lük üstünlükle tamamladı.

Büşra Akbaş ve Harrigan’la ikinci çeyreğe hızlı başlayan Galatasaray Çağdaş Faktoring farkı 5 sayıya düşürdü (22-17). Bu bölümdeki ilk sayılarını Emma Meesseman ve Merve Aydın’la bulan Fenerbahçemiz, farkı yeniden çift hanelere getirdi (27-17). Emma Meesseman ve Anderson’un vites arttırdığı çeyrekte Alperi Onar ve Tilbe Şenyürek’ten de pota altında verim alan Takımımız 15 sayı farkla soyunma odasına önde girdi (38-23).

İlk yarı sonunda Emma Meesseman(12) ve Anderson(11) çift haneleri gören oyuncularımız oldu.

Çeyreğin hemen başında konuk ekibin yaptığı top kayıplarını değerlendiren Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, skoru 42-23’e getirdi. Meltem Yıldızhan’la ilk sayılarını bulan Galatasaray Çağdaş Faktoring’e, Sevgi Uzun ve Laksa’nın hızlı hücumlarıyla cevap veren Potanın Kraliçeleri, farkı 25 sayıya çıkardı (55-30). Karar çeyreğine de 62-42’lik skorla önde giden Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız oldu.

Sude Yılmaz ve Merve Aydın’ın karşılıklı isabetiyle başlayan final çeyreğinde Abdelkader ve Meltem Yıldızhan’la vites yükselten konuk ekip, farkı 16 sayıya çekti (69-53). Maçta son 5 dakikanın içine 72-53 önde giren Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, skor üstünlüğünü korudu ve parkeden 84-56 galip ayrıldı.

1. Çeyrek: 22-13
2. Çeyrek: 38-23
3. Çeyrek: 62-42
4. Çeyrek: 84-56

Skor dağılımımız: Meesseman 25, Alperi 14, Sevgi 12, Anderson 11, Tilbe 10, Laksa 7, Merve 5.

İstatistiklere ulaşmak için tıklayınız.