17 Eylül 2023

Fenerbahçe 3-2 Bitexen Antalyaspor

Koblenz Derneği Fenerbahçe 3-2 Bitexen Antalyaspor

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanan karşılaşmada Takımımıza galibiyeti getiren golleri 45+1. dakikada Edin Dzeko, 56. dakikada İrfan Can Kahveci, 80. dakikada Sebastian Szymanski kaydetti. Bu galibiyetle puanını 12'ye yükselten Fenerbahçemiz, maç eksiğine rağmen zirvedeki yerini korudu. Konuk ekibin golleri ise 31 ve 65. dakikalarda Buksa’dan geldi.

Fas’taki deprem ve Libya’daki sel felaketi sonucunda hayatlarını kaybeden insanların anısına ve Kulübümüzün eski Yönetim Kurulu Üyelerinden ve eski sporcularından (Futbol) 942 sicil numaralı Yüksek Divan Kurulu üyesi Burhan Cahit Sargın için karşılaşma öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Yeni transferimiz Dominik Livakovic, Fenerbahçe formasıyla ilk kez Antalyaspor karşısında ilk 11’de başladı.

Maçtan dakikalar:

5. dakikada sol kanattan Güray Vural'ın ortaladığı topa, sağ çaprazdan Erdoğan Yeşilyurt vurdu. Bu topu kale önünde topuğuyla kaleye yönlendiren Van De Streek'in vuruşunda kaleciyi geçen meşin yuvarlağı çizgiden son anda Serdar Aziz uzaklaştırdı.

31. dakikada konuk ekibi öne geçiren gol geldi. Orta sahada Sebastian Szymanski ile girdiği ikili mücadeleden galip gelen Saric, topu Van De Streek'e aktardı. Bu oyuncunun derin pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Buksa'nın vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

37. dakikada konuk ekip ikinci golüne çok yaklaştı. Sağ kenardan Bünyamin Balcı'nın ortaladığı topa iyi yükselen Van De Streek'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta yöneldi.

45+1. dakikada Fenerbahçemize beraberliği getiren golü Edin Dzeko kaydetti. Ferdi Kadıoğlu'nun sol kenardan ortaladığı topa Serdar Aziz kafayla dokunarak arka direğe gönderdi. Edin Dzeko'nun uçarak kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Hakemin ofsayt gerekçesiyle vermediği gol, VAR incelemesinin ardından geçerlilik kazandı.

56. dakikada gelişen Fenerbahçemiz atağında Edin Dzeko ceza sahasının sol tarafından topu içeriye gönderirken, İrfan Can Kahveci kafa vuruşuyla topu ağlara yolladı.

64. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Adam Buksa, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti.

69. dakikada gelişen Fenerbahçemiz atağında İrfan Can Kahveci kafa vuruşunu yaptı ancak top direğe çarparak oyun alanının dışına gitti.

80. dakikasında Fenerbahçemizin hızlı kullandığı korner vuruşunda sahneye çıkan Sebastian Szymanski, takımımızı öne geçiren skoru kaydetti: 3-2.

Fenerbahçe: 3 - Bitexen Antalyaspor: 2

Stat: Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi
Hakemler: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Kerem Ersoy
Fenerbahçe: Livakovic, Osayi-Samuel, Becao, Serdar Aziz, Ferdi Kadıoğlu, Zajc (Dk. 70 Crespo), Fred, Szymanski (Dk. 89 Djiku), Cengiz Ünder (Dk. 5 İrfan Can Kahveci), Tadic (Dk. 89 Kent), Dzeko