Koblenz Derneği Fenerbahçe
13 Nisan 2021

Kadınlar Euroleague'de en iyi beşler belli oldu

Koblenz Derneği Kadınlar Euroleague'de en iyi beşler belli oldu

Oyuncumuz Alina Iagupova gösterdiği başarılı performansla Euroleague Women’da 2021 sezonun en iyi 5’inde yer alırken, bir diğer oyuncumuz Satou Sabally ise kendine sezonun en iyi ikinci 5’inde yer buldu.


Fenerbahçe Öznur Kablo’nun ev sahipliğinde yapılacak Final Four’a sayılı günler kala, Euroleague Women’da sezonun en iyi beşleri açıklandı.


Sezonun en iyi beşinde yer alan yıldız oyuncularımızdan Alina Iagupova, organizasyonda maç başına 20.6 sayı ile en skorer isim olurken, 7.6 ribaunt ve 4.4 asist ortalaması ile oynadı. Sarı lacivertli oyuncu 26 verimlilik puanıyla Euroleague’de zirvede bulunuyor. Alina Iagupova ayrıca geçtiğimiz yıl Kadınlar Euroleague’nin MVP’si seçilmişti.


Sezonun en iyi ikinci beşinde yer alan bir diğer oyuncumuz Satou Sabally de, organizasyonda 12.6 sayı, 7.9 ribaunt ve 1.6 asist ortalamalarıyla mücadele etti.  En iyi beşler şu isimlerden oluştu:


Sezonun en iyi beşi: Alina Iagupova, Courtney Vandersloot, Gabby Williams, Katie Lou Samuelson, Emma Meesseman


Sezonun en iyi ikinci beşi: Satou Sabally, Alba Torrens, Marine Johannes, Jelena Brooks, Breanna Stewart

 

Fenerbahçe Öznur Kablo’nun ev sahipliğinde 16-18 tarihlerinde yapılacak maçlar Volkswagen Arena'da oynanacak. Yarı finalde 16 Nisan Cuma günü Fenerbahçe Öznur Kablo, Rusya'nın Ekaterinburg takımıyla, İspanyol Perfumerias Avenida ise Macaristan'ın Sopron Basket takımıyla karşılaşacak. Kadınlar EuroLeague'de 2020-2021 sezonu şampiyonu ise 18 Nisan Pazar günü oynanacak final maçıyla belli olacak.