22 Mayıs 2022

Koblenz Derneği Fenerbahçeli milli kürekçilerimizden Gençler Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya

Fenerbahçeli milli kürekçiler Hamdi Okan Atmaca-Fatih Mehmet Avcı- Alper Şevket Eren ile Galatasaray Spor Kulübü sporcuları Yusuf Ziya Ateş ve Tuana Fatma Yıldız’dan oluşan Genç Erkekler Dört Tek Dümencili (JM 4+) ekibimiz 6:24.80'lik derecesiyle altın madalyaya uzanırken, İtalya 6:29.51 ile ikinci, Macaristan ise 6:30.90'la üçüncü sırada yer aldı.

Şampiyonada, Genç Erkekler İki Çifte (JM 2x) A Finalinde mücadele eden kürekçilerimiz Ahmet Ali Kabadayı ve Halil Kaan Köroğlu, 06:30.49’luk derecesiyle Avrupa Şampiyonluğuna ulaştı. Millilerimizin ardından 06:33.10’la Fransa ikinci, 06:35.14’le Polonya üçüncü sırada yer aldı.

Organizasyonda Genç Erkekler Sekiz Tek (JM 8+) yarışında madalya mücadelesi veren kürekçilerimiz Mehmet Giray Kuşkuş, Cevdet Ege Mutlu ve Ege Büyükçetin (d) ile milli sporcular Yiğit Yaşar Doğruok - Emirhan Balıkçı -Eren Efe Kara - Enes Biber - Aytimur Selçuk - Mahmut Tiryaki’den oluşan ekibimiz, 05:54.49’la beşinci oldu.